best free css templates

Mobirise

Anna Maxdotter


Jag fyllde 40 2015 & har under hela mitt liv haft hästar i det på ett eller annat sätt. 
Frieserrasen har jag jobbat & haft som intresse sen 2003, men det var drömhästen sen barnsben som jag fick uppfylld 2004 med Mariska Gv Weiner & vi följdes åt under 10 år & byggde upp Friesian Dream Team tills hennes död december 2014. Tornandon Bentley som i dag finns vid min sida i dag kom in i mitt liv 2008 & vi fortsätter resan....Mobirise

Lite mer om mig & min bakrund 

Jag har vart priviligerad att kunna prova på olika sorters jobb bla inom som inom hotell & restaurang branschen, som lärare & personlig assistent inom skolväsendet, även utbildad legitimerad tandsköterska, vårdbiträde med undersköterske kompetens, säljare/förhandlare & Konsult inom kontorsvärlden & personlig Assistent i hemmet mm & har oxså provat på modellyrket. Jag tycker det är roligt att måla & utveckla ideer inom konsten samt skriver en del dikter. Jag har oxså från olika myndigheter mm fått uppmuntran att skriva en bok & även ge ut mina dikter, men det är något jag väntat med. Men man vet aldrig vad framtiden ger 

Häst & hund har & är en stor del av mitt liv sedan unga år, jag är uppvuxen med hund & kan inte tänka mej ett liv utan hund i dag & intresset har bara växt med åren & blivit större tackvare eldsjälar inom hund som lärt mig mer samt även haft privilegiet att se den bästa inom hund jobba med våra 4 benta & en man som jag i dag lever i hop med & jag ser fram emot att även kunna göra mer för hund i sverige, hjälpa andra förstå våra 4 fota samt även fortsätta lära mig mera själv & även på den funktionshindrade nivån inom hundsport göra inverkan.


Då fasaden utåt sett då man ser mej kan uppfattas som en glad men lite försiktig, positiv framgångsrik tjej med mycket motor så är historien bakom mej en helt annan

Mina första erfarenheter av hästar fick jag tidigt & i tidiga tonåren börja jag på ridskolan efter något år blev det att jag mer & mer hjälpte de yngre eleverna på ridlektionerna & fick även hoppa in som ridinstruktör ibland. jag red oxså kompisars hästar & hjälpte till av olika anledningar som behövde hjälp med sina hästar. Det rullande på med att jag sedan fick hjälpa en del bekanta & släktingar med sk "problemhästar" av olika slag trots min unga ålder.
Jag har även senare i mitt liv Utan personlig vinning tränat ekipage i kommunikation för att förstå & ge som samma "språk" att prata sinsimellan 

Mobirise

" Ge upp är aldrig en utväg "

SKADORNA

Ryggskadan ger domningar i mitt vänstra ben samt även i det högra bla, en enkel sak som att vara ute under en dag & handla kan alltså ge mej smärta som slår ut mej under dagar efteråt. Detta i samband med olika andra faktorer i kroppen. För att förklara det på ett mer begripligt sätt ang min ryggskada så kan man jämföra det med att ha ryggskott konstant & då jag rider uppstår en fälknivsreflex i ryggen som då till följd "förlammas" mitt/mina ben rätt fort men det är ngt som går över efter en stund då jag suttit av....
Till historien hör oxså att jag har sedan barndomen en allergi mot livsmedel & mediciner vilket jag fått av läkare veta att det försvagar mitt immunförsvar i kroppen då jag inte kan få i mig allt kroppen behöver så jag kan bli lätt sjuk. En allergi som om jag äter fel mat eller tar fel medicin leder till anafylaktiska chocker
Jag har oxså astma en sk förskylning/ansträningsings sastma som ger mej andningsbesvär,
Även min ena arm som barn har brytits av några ggr på samma ställe så armvecket har flyttas för att det skulle kunna läkas ihop, även några fingrar har vart brutna samt att jag även varit i några bilolyckor som givit nackproblem

Jag har även fallit ner för en trapp och fastnade med min ena fot som vred sönder båda fotknölarna, en rehab som tog lång tid att lära sig gå igen & som jag aldrig blir återställd från

Timeline

1996-1997

ändra en olycka mitt liv. Det ändrades pga underbemanning under den tiden jag då provade på att jobba inom vården & fick jag jobba ensam som personlig assistent, då ett lyft krävdes som hade olycklig utgång så knäcktes det till i min rygg & det förändra mitt liv. Min arbetsgivare då hade sagt att de ej hade råd med lyftkurser men efter olyckan "tog" de sej råd till gruppen jag arbetade i men som jag inte kunde återvända till..

Åren efteråt har jag fått kämpa i många år med smärta bla & in & ut på många olika sjukhus & håller på än i dag med undersökningar & lika många läkare med diagnoser. Även läkares rekommendationer att aldrig återvända till ridningen. Symtomen jag hade & som jag lever med dagligen än i dag är smärtan dygnet runt.

2001 

tillkom ytterligare sakdor då jag ramla ner för en trapp & fastande mellan två trappsteg gjorde att mina båda fotknölar vreds sönder totalt på vänster fot & var tvunget att "lappas" ihop med skruvar & metall plattor, en rehabilitering som tog lång tid då jag dessutom var tvungen att lära mej gå igen helt efter en tid i rullstol, jag har & kommer aldrig fått tbx hela mitt rörelse mönster & det har gett följd problem så som knäleden & min höft som förlorat styrka & som även hänger ihop med ryggen av min nervretning där, min vänster vad har oxså minskat i omfång bla pga min nervretningarna i ryggen & att jag kan inte använda min fot fullt ut, jag har oxså fått acceptera att jag aldrig kommer att kunna springa normalt igen. 

2003

orkade inte min kropp hålla samman längre & "jag gick in i väggen" som man brukar säga både fysiskt som mentalt, det gav mej större problem med min andning då den tillsammans med min astma vart då stress relaterad & stress tröskeln vart mkt låg. En aspekt i detta är att jag hade innan & har än i dag svårt att hantera mycket människor runt mej.
Jag har oxså råkat ut för misshandel vilket satte sina spår, bla med att mitt ena knä veks åt fel håll & även min käke fick sig en spark..

2005

när jag fann Mariska som "rädda" mej då hon sänkte mitt blodtryck som var & är stressrelaterat så jag slapp mediciner som skulle behövds annars för att hjäpa mitt hjärta, jag måste fortfarnde besöka läkare med jämna mellanrum, men djuren ger mig så mycket som är ovärdeligt & dom är min "medecin" bokstavligt talat då det hjälper kroppen att utsöndra smärtlindring. 

2006

upptäcktes det att jag även har oxså dyselixi inom matematik & ordbehandling som då vart utrett & diagnostiserat efter många tester i omgångar men det har följt mej genom hela livet sen barnsben.

2008

kom Bentley.R in i mitt liv, den fantastiske frieser som stal mitt hjärta då jag såg honom & han tog sina första steg från trailern från Holland i mars 2008. Vi hade en olycka tillsammans 2008 som slåg mitt ena knä urled & även skada menisk & korsband illa att det kan hoppa ur led & inte håller ihop riktigt & då det inte kan sättas tillbaka lägre måste opereras men som fick mig att gå in på en väg att tänka mkt mentalt ang hästar & det är en mycket intressant väg att utforska, så inget ont som inte för något gott med sig kan man säga. Även han rehabiliteras mentalt & fysikt från sin tid i Holland pga bakskygghet, utfall & stressrelaterade problem som han hade
Bentley kom också till sverige i tron han var vallack & skulle vara kastrerar men han har dock "kulor" kvar enligt 3 vetrinärer & en avelskunning & då är sk klapp hingst, vilket kom som en överraskning. Bentley kommer alltid förbli "hingst" mentalt vilket kräver för Bentley att lära sig respekt & ansvar. 

Till Sist

Så du förstår, masken utåt som ni ser är inte den samma som den verkliga sanningen, i det dolda ligger det så mycket mer än det man ser & uppfattar vid första anblick & det man ser på utsidan.

Därav min önskan som jag ständigt jobbar på i media & på andra sätt i samhället med framförallt dolda funktionshinder.
Ägna det en tanke nästa gång du ser någon du passerar på gatan i rullstol eller bara någon du passerar på ICA.Det man ser är lättare att greppa & förstå än det du inte ser.
 
Att jag går ut med detta så öppet är för att jag vill med detta oxså inspirera & visa andra att livet är inte över på något sätt & inte falla offer för sitt handikapp eller funktionshinder dolt eller ej utan acceptera dom stora som små & inte stänga sig inne, utan leva & ta nytta av det & att upptäcka livets alla andra sidor & med hjälp av våra 4 fota som ger oss så mkt, mkt mer än man många ggr tror.
Djuren är i alla fall en "medecin" jag i dag inte kan leva utan,  jag tar stöd av dem & hämtar kraft från dem ! 
Men framför allt LEV ditt liv uppnå dina drömmar, INGET är omöjligt det är bara DU som sätter dina begränsingar & ingen ska säga hur du ska leva det, det kan bara du bestämma & på vilka förutsättningar det ska ske !
Nu har ni fått en inblick i mitt om endock ett mycket liten sådant & mitt buskap är mkt enkelt, osynliga handikapp & att aldrig ge upp vad som än händer - hand i tass/hov med våra 4 benta !


                                                       

Mobirise